Openda voor twee duels geschorst; Vitesse-spits mist bekerduel met Ajax

door Bart Veenstra 36

Bron KNVB

Openda voor twee duels geschorst; Vitesse-spits mist bekerduel met Ajax

door Bart Veenstra 36

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Loïs Openda moet het bekerduel met Ajax aan zich voorbij laten gaan. De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft de spits van Vitesse veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Openda kreeg tijdens het thuisduel met FC Groningen van afgelopen 22 januari een rode kaart na het geven van een elleboogstoot. 'De tuchtcommissie stelt vast dat Openda zijn elleboog met kracht naar achteren heeft bewogen en daarbij speler Te Wierik (FC Groningen) in zijn buikstreek heeft geraakt', schrijft de KNVB.

De tuchtcommissie weegt mee dat het geven van de elleboogstoot door Openda een reactie was op het duwen van Te Wierik. Om die reden legt de tuchtcommissie Openda een lagere straf op dan de door de aanklager op zitting geëiste vier wedstrijden onvoorwaardelijk.

Openda mist duels met FC Twente en Ajax, weer inzetbaar tegen PSV

Openda mist door zijn schorsing de uitwedstrijd tegen FC Twente in de Eredivisie en het bekerduel met Ajax. De spits kan zijn rentree voor Vitesse maken wanneer de Arnhemse club het in de eigen GelreDome opneemt tegen PSV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties