Openda lijkt Ajax-uit te moeten missen wegens schorsing, club en speler gaan nog in beroep

door Jesse ter Haar 30

Bron Vitesse

Openda lijkt Ajax-uit te moeten missen wegens schorsing, club en speler gaan nog in beroep

door Jesse ter Haar 30

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Vitesse moet het in de bekerwedstrijd tegen Ajax mogelijk stellen zonder sterspeler Loïs Openda. De aanvaller kreeg een rode kaart tijdens Vitesse - FC Groningen en is daardoor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Wel gaan Vitesse en Openda nog in beroep, zo laat de club weten op Vitesse.nl.

De Belg kwam tijdens het duel in Arnhem in aanraking met Mike te Wierik en zou daarbij een elleboogstoot hebben uitgedeeld. Na een ingreep van de VAR kreeg Openda daadwerkelijk de rode kaart getoond.

Geheel zeker is het nog niet, maar de aanklager betaald voetbal wil dus een zware schorsing voor Openda. Blijft de schorsing van ten minste drie duels gehandhaafd, dan moet Vitesse het tegen FC Twente, Ajax en PSV zonder de aanvaller doen.

Vitesse en Openda leggen zich er echter niet zomaar bij neer. De partijen gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel en dus gaan club en speler in beroep. Naar alle waarschijnlijkheid komt er komende donderdag meer duidelijkheid over de definitieve straf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties