Onvermijdelijk vertrek beklonken: Davids weg bij Portugese laagvlieger

door Thijs Zwagerman 43

Bron SC Olhanense

Onvermijdelijk vertrek beklonken: Davids weg bij Portugese laagvlieger

door Thijs Zwagerman 43

Bron SC Olhanense

Laatst geüpdatet

Edgar Davids en SC Olhanense zijn uit elkaar gegaan. Davids was sinds afgelopen januari hoofdtrainer van de Portugese derde divisionist, maar zijn positie leek vorige maand al onhoudbaar te worden na een bijzondere brief van de voorzitter van SC Olhanense. Het vertrek van Davids is sinds maandag definitief.

Voorzitter Luís Torres baarde begin juni opzien door in een open brief aan de supporters SC Olhanense zijn verontschuldigingen aan te bieden voor het aanstellen van Davids. ‘De keuze om hem aan te stellen als trainer is me opgedrongen door onze sportief directeur', schreef Torres. ‘Edgar Davids is iemand met een rijke historie als speler, maar dat zegt vrijwel niets over iemands kwaliteiten als trainer. Zijn komst zou de club financieel beter maken, maar dat heb ik nog niet gemerkt. Op sportief vlak was de aanstelling van Davids catastrofaal, zoveel is duidelijk. Ik zag dat al aankomen, maar helaas hadden we weinig opties.’

Na dit merkwaardige statement leek de samenwerking tussen Davids en SC Olhanense zijn langste tijd gekend te hebben. In een kort statement op Facebook laat de Portugese club maandag weten dat Davids inderdaad vertrekt bij SC Olhanense. ‘Sporting Clube Olhanense deelt u bij dezen mede dat Edgar Davids niet langer coach van ons team is. Wij wensen hem de grootste persoonlijke en sportieve successen bij zijn volgende project’, schrijft de club. Davids was vorig jaar als assistent-trainer werkzaam bij Telstar. In 2012 begon hij als speler/coach zijn trainerscarrière bij de Engelse laagvlieger Barnet.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties