Naar verluidt: 'Alderweireld op weg naar Qatar'

door MelleGoekoop 89

Bron The Telegraph

Naar verluidt: 'Alderweireld op weg naar Qatar'

door MelleGoekoop 89

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is sinds 1 juli officieel open en dat betekent dat de geruchtenmolen overuren maakt. Net als de huidige spelers van Ajax worden ook de oud-Ajacieden in verband gebracht met eventuele transfers. In Naar Verluidt lees je de laatste transfergeruchten rond deze voormalig spelers van Ajax, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zaterdag 24 juli

'Alderweireld op weg naar Qatar' 

Toby Alderweireld zou volgens The Telegraph hard op weg zijn naar Qatar. Al Duhail SC zou het tot 2023 doorlopende contract af willen kopen. Er zou zelfs een akkoord zijn tussen de Qatarese club en Tottenham Hotspur over een transfersom van ruim vijftien miljoen. Zelf heeft de Belgische mandekker nog geen overeenkomst met de Qatari.

Vrijdag 23 juli

'AC Milan wil Ziyech huren, oud-Ajacied zet club in wachtkamer'

AC Milan zou in Hakim Ziyech de ideale zomerversterking zien en 'pusht' bij Chelsea om de oud-Ajacied op huurbasis over te nemen van de Londense club, zo meldt Calciomercato. De Italianen zouden ook graag een koopoptie willen opnemen in een eventuele huurdeal. Ziyech wil echter eerst afwachten of hij bij Chelsea in de plannen van trainer Thomas Tuchel gaat voorkomen, zo benadrukt het medium. Onder trainer Frank Lampard kon de Marokkaan doorgaans nog rekenen op een basisplaats, maar sinds Tuchel voor de groep staat moet hij het vaker doen met een reserverol. Ook miste de aanvaller annex middenvelder veel duels wegens blessureleed vorig seizoen.

Donderdag 22 juli

'Barcelona overweegt verhuur Dest om salariskosten te drukken'

Sergiño Dest is onderdeel van het noodplan van FC Barcelona om de salariskosten te drukken. Dat vertelt de Spaanse journalist Toni Juanmarti in de Here We Go Podcast van Fabrizio Romano. De Catalaanse grootmacht verkeert momenteel in grote geldzorgen, mede door de hoge salarissen van de selectie. Mede daarom probeert Barça op bijna iedere mogelijke manier om van grootverdieners als Samuel Umtiti en Miralem Pjanic af te komen, maar vooralsnog zonder succes. Omdat het nieuwe contract van onder anderen Lionel Messi afhangt van de salariskosten, kijkt de club van trainer Ronald Koeman ook naar alternatieve mogelijkheden. Een verhuur van Dest behoort daarbij tot de mogelijkheden. De club wil de rechtsback het liefst behouden en een definitief vertrek lijkt dan ook niet tot de mogelijkheden te behoren. Een verhuur, als de nood echt aan de man is, wordt echter overwogen, zo beweert Juanmarti.

'Engelse club dreigt af te haken voor Flemming'

Nottingham Forest zal naar alle waarschijnlijkheid geen nieuw bod op Zian Flemming uitbrengen, zo meldt VoetbalPrimeur. Fortuna Sittard - de huidige werkgever van de voormalig Ajacied - mikt op een transfersom van een aantal miljoen euro. Dit tot groot ongenoegen van Nottingham Forest. Ondanks nieuwe pogingen van de voormalig Europa Cup-I-winnaar wil de Limburgse club tot op heden niet meewerken.

Onlangs uitte ook Flemming zelf zijn ongenoegen bij ESPN. 'Ze (Fortuna Sittard, red.) vragen tot nu toe een heel hoge transfersom, een beetje uit verhouding. Hoe hoog dat bod is? Daar kan ik natuurlijk niet op ingaan, maar het is te veel in ieder geval.'

Woensdag 21 juli

'Naast Leeds nog veel meer clubs geïnteresseerd in Lang'

Volgens de Engelse journalist Beren Cross kan Noa Lang rekenen op veel belangstelling in Europa. De oud-Ajacied, die deze zomer definitief werd overgenomen door Club Brugge, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Leeds United. Volgens Cross, clubwatcher van Leeds United, zijn er echter veel meer kapers op de kust. ‘Ik geloof dat Leeds echt geïnteresseerd is, maar zo zijn er veel meer clubs. Lang heeft veel bewonderaars in heel Europa’, aldus Cross, die weet dat het lastig zal worden om Lang los te weken bij Club Brugge. ‘Club Brugge heeft een sterke onderhandelingspositie, omdat hij recent pas definitief is overgenomen van Ajax. Als Leeds hem echt wil, zullen ze mogelijk moeten wachten tot aan het einde van de transferwindow. Dan is er duidelijkheid’, besluit de clubwatcher.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties