Meijer zag NEC goed weerstand bieden tegen Ajax: 'Ik kan mijn ploeg niets verwijten'

door Brent Tomassen 7

Bron ESPN

Bron ESPN

Rogier Meijer kan zijn ploeg niks verwijten na de nederlaag tegen Ajax (0-1). De trainer van NEC zag zijn ploeg goed weerstand bieden en kansen creëren, maar door de late treffer van Brian Brobbey hielden de Nijmegenaren geen punten over aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers.

'Ik denk dat we er alles aan gedaan hebben, maar vergeten zijn om onszelf te belonen', vertelt de trainer na afloop van NEC-Ajax voor de camera van ESPN. 'Je weet dat Ajax de kwaliteit heeft om kansen uit te spelen. We waren dicht bij een punt.'

'De eerste helft hebben we geprobeerd om Ajax onder druk te zetten en zo fouten af te dwingen. Dat is ook gelukt en daaruit hebben we kansen gecreëerd', aldus de coach. 'Op het laatst moet je dan verdedigen met man en macht en dat hebben we ook gedaan. Ik kan mijn ploeg niks verwijten.'

Uiteindelijk besliste Brian Brobbey de wedstrijd in de slotfase in Amsterdams voordeel. 'Na de rust weet je dat het, met het inbrengen van Brobbey, wat fysieker wordt, maar buiten twee kopballen op de paal hebben we niet zo veel weggegeven. Uiteindelijk is dan de kwaliteit van Brobbey, die natuurlijk ijzersterk is in dit soort situaties, beslissend.'