Marokkaanse bond komt met statement: Halilhodzic is niet ontslagen

door Bart Veenstra 10

Bron Marokkaanse voetbalbond

Marokkaanse bond komt met statement: Halilhodzic is niet ontslagen

door Bart Veenstra 10

Bron Marokkaanse voetbalbond

Laatst geüpdatet

De Marokkaanse voetbalbond heeft middels een statement op zijn officiële website duidelijk gemaakt dat bondscoach Vahid Halilhodzic niet is ontslagen. De geruchten over het ontslag van de keuzeheer worden daarmee ontkend.

In Marokko speculeert men al langer over het vertrek van Halilhodzic. Aan die geruchten maakt de Marokkaanse voetbalbond nu een einde. In een verklaring laat men weten dat Halilhodzic op dit moment op verlof is in het buitenland en dat hij volgende week terugkeert naar Marokko.

Halilhodzic wist Marokko naar het WK in Qatar te loodsen, maar desondanks is er kritiek op de trainer. Vanwege zijn ruzie met Noussair Mazraoui en oud-Ajacied Hakim Ziyech is Halilhodzic niet bij iedereen geliefd en dat zorgt voor onrust. Zelf liet Halilhodzic vorige maand nog weten dat er geen plek meer is voor Mazraoui en Ziyech. 'Ik zal nooit meer over ze praten, ik richt me nu op de spelers die wel zijn opgeroepen.'

Marokko in lastige WK-poule

Of Halilhodzic ook ten tijde van het WK in Qater - dat plaatsvindt in de herfst van dit kalenderjaar - nog bondscoach is, zal moeten blijken. Mocht er een nieuwe bondscoach komen, is de kans groot dat Mazraoui en Ziyech alsnog meegaan naar het WK. Marokko neemt het in de groepsfase van het WK op tegen België, Canada en Kroatië.

Mazraoui is bezig aan zijn laatste weken bij Ajax. De rechtsback, die nu kampt met een blessure, heeft een contract dat in de aankomende zomer afloopt. Dit contract wordt niet meer verlengd en zodoende vertrekt Mazraoui na dit seizoen bij Ajax. De kans is groot dat hij aan de slag gaat bij Bayern München. Hakim Ziyech staat onder contract bij Chelsea, maar heeft onder manager Thomas Tüchel lang niet altijd een basisplaats.

Sportbookies had dit weekend 80 procent van de voetbalwedstrijden goed voorspeld. Bekijk hier welke dit waren!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties