Man City mag Europa in na uitspraak CAS

door Gino Haverkamp 19

Man City mag Europa in na uitspraak CAS

door Gino Haverkamp 19

Laatst geüpdatet

Het CAS heeft een streep gezet door de Europese uitsluiting van Manchester City. De club mocht de komende twee seizoenen niet meedoen aan de Champions League als straf voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar dat is nu ongedaan gemaakt.

De UEFA beschuldigde Manchester City begin dit jaar van misleiding met sponsorinkomsten en het niet naleven van de Financial Fair Play-regels. De bond strafte de club met een uitsluiting van twee jaar voor Europees voetbal en een boete van dertig miljoen euro. Daaropvolgend stapten de Engelsen naar het CAS, het internationale sporttribunaal.

En met succes, want het CAS heeft Manchester City in het gelijk gesteld en daarmee de straf van tafel geveegd. De club mag volgend seizoen dus meedoen aan de Champions League. Wel krijgt de huidige nummer twee van de Premier League een boete van tien miljoen euro, omdat de vereniging niet meewerkte aan het UEFA-onderzoek.

Slecht nieuws voor Ajax

Het juridische succes van Manchester City betekent slecht nieuws voor Ajax wat betreft de potindeling van de Champions League volgend seizoen. De club had in pot 2 kunnen zitten als Manchester City, dat hoger op de coëfficiëntenlijst staat dan de Amsterdammers, niet mee zou doen aan het miljardenbal. Al was dat ook met uitsluiting van The Citizens geen zekerheid, gezien het feit dat Manchester United virtueel ook een Champions League-ticket in handen heeft.

Beide clubs uit Manchester hebben nu een virtueel Champions League-ticket in handen en hebben ook meer coëfficiëntenpunten dan Ajax. De kansen op een eventuele plek in de tweede pot bij de Champions League-loting zijn daardoor kleiner geworden voor de Nederlandse recordkampioen. Logischerwijs moet Ajax zich wel zien te plaatsen voor het miljardenbal, wat gebeurt als de winnaar van deze jaargang zich ook via de eigen competitie plaatst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties