Letsch: 'Ze moeten erin, zoals Dzeko deed voor AS Roma'

door Bart Veenstra 3

Bron Voetbal International

Thomas Letsch denkt dat de Europese uitschakeling van Ajax niets hoeft te betekenen richting de finale van de TOTO KNVB Beker van aankomende zondag. De Vitesse-trainer weet dat Ajax het betere team heeft, maar in een finale kan van alles gebeuren.

'Natuurlijk hebben we dat gedaan', aldus Letsch, die tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International, antwoord geeft op de vraag of hij donderdagavond naar Ajax heeft gekeken. 'De uitslag betekent niets voor ons. We dachten wel na over wat als Ajax zou winnen of verliezen. Ajax was beter, maar ongelukkig.'

Letsch zag dat Ajax tegen AS Roma over twee wedstrijden eigenlijk de betere ploeg was. 'Ajax is het beste team van Nederland, zonder twijfel. Iedereen kent hun kwaliteiten. Maar in één wedstrijd is er altijd iets mogelijk.'

In Amsterdam won Ajax dit seizoen in de Eredivisie met 2-1 van Vitesse. In die wedstrijd stond Ajax voor rust al met tien man na de rode kaart voor Edson Álvarez. 'In de eerste helft speelden we goed, na vijf minuten hadden we met 2-0 voor kunnen staan. Aan het einde maakten we twee fouten. We moeten ervan leren, het moet ons beter maken. Tegen Ajax krijg je geen tien kansen. Ze moeten erin, zoals Dzeko donderdag deed voor Roma.'