Lang ontloopt schorsing door geheim bezoek aan voormalig deportatiekamp

door Jesse ter Haar 36

Bron Het Nieuwsblad

Lang ontloopt schorsing door geheim bezoek aan voormalig deportatiekamp

door Jesse ter Haar 36

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Noa Lang heeft in België een schorsing van twee wedstrijden ontlopen, zo schrijft Het Nieuwsblad. De oud-Ajacied kwam in opspraak na uitspraken die hij deed tijdens het kampioensfeest van Club Brugge, gericht aan het adres van RSC Anderlecht. Middels een alternatieve straf hoefde hij niet vanaf de kant toe te kijken.

'Liever dood dan Sporting-jood', had Lang geroepen. Het was een verwijzing naar de club RSC Anderlecht, één van de concurrenten uit België. Direct ontstond er veel kritiek op de aanvallend ingestelde voetballer, maar omdat er niet werd vastgesteld dat hij het racistisch bedoelde, bleek een alternatieve straf voldoende.

In het geheim bracht Lang een bezoek aan voormalig deportatiekamp Kazerne Dossin in Mechelen, waar hij werd rondgeleid door een gids. Het kamp in Mechelen wordt vandaag de dag gebruikt als museum over de Holocaust en andere gruwelen uit de Tweede Wereldoorlog.

Had Lang het kamp niet voor 1 oktober bezocht, dan had hem dat een schorsing in het Belgische voetbal opgeleverd. De keuze was simpel: Lang werkte mee aan de alternatieve straf óf de voetballer werd voor twee duels geschorst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties