Kuyt: 'Winst had erin gezeten'

door Bart Veenstra 7

Feyenoord en Ajax hielden elkaar zondagmiddag met een 1-1 gelijkspel in evenwicht. Aanvoerder Dirk Kuyt is van mening dat er voor Feyenoord meer in had gezeten, terwijl Feyenoord's doelpuntenmaker Sven van Beek een andere mening is toegdaan. 'Meer dan een puntje zat er vandaag niet in', aldus Van Beek tegenover FOX Sports.

Van Beek, vorige week nog de schlemiel met zijn eigen doelpunt tegen ADO Den Haag (1-0), scoorde tegen Ajax de openingstreffer. 'Ik heb veel over me heen gehad de afgelopen week. Ik wilde hem dit keer in het goede doel schieten. Ongelooflijk dat het lukte voor eigen publiek. Je moet in jezelf blijven geloven en dat kwam er vandaag uit', legt Van Beek uit, die in de tweede helft een beter Ajax zag. 'Ajax ging in de tweede helft anders spelen en daar hadden wij moeite mee. We hebben niet veel weggegeven, maar de bal ging er niet in.'

Aanvaller Kuyt vindt dat Feyenoord het gelijkspel aan zichzelf te wijten had. 'Ajax kwam op gelukkige wijze op gelijke hoogte, dat zit dan tegen. Maar daarna hadden we genoeg kansen om te winnen vandaag. We begonnen meteen goed aan de wedstrijd, maar in de tweede helft maakten we teveel fouten. Daardoor gaven we Ajax de mogelijkheid om gevaarlijk te counteren. Het werd toen meer een wedstrijd, terwijl we daarvoor de volledige controle hadden', aldus Kuyt.