'Kunnen Van de Beek beoordelen als we een jaar verder zijn' | Ajax Showtime

'Kunnen Van de Beek beoordelen als we een jaar verder zijn'

door Gino Haverkamp 2

'Kunnen Van de Beek beoordelen als we een jaar verder zijn'

door Gino Haverkamp 2

Laatst geüpdatet

Het is te vroeg om te zeggen dat Donny van de Beek met Manchester United een verkeerde keuze heeft gemaakt, zo vindt Frans Hoek. De oud-keeperstrainer van onder meer Ajax en de club uit Manchester vindt dat er na één vol seizoen pas nuttige conclusies getrokken kunnen worden.

Hoek merkt bij Voetbal International op dat de overstap van de Eredivisie naar de Engelse Premier League een grote is, ook op fysiek vlak. 'Het is iedere week Ajax-Feyenoord in Engeland, waar je bij United ook iedere wedstrijd moet winnen', legt hij uit. 'Maar het gaat daar niet zo gemakkelijk als in sommige wedstrijden in Nederland. Ik denk dat we Van de Beek pas daadwerkelijk kunnen beoordelen als we een jaar verder zijn.' Dat vanwege de aanpassingstijd die de oud-Ajacied nodig lijkt te hebben in Manchester.

De oud-doelman trekt de vergelijking met Oranje-international Memphis Depay, die zich in de zomer van 2016 bij Manchester United voegde, maar daar niet tot volledige wasdom kwam. Anderhalf jaar later vertrok hij naar Olympique Lyon om daar vandaag de dag de belangrijkste spelers te zijn. 'Hij is op een andere plek wel volledig tot bloei gekomen', zegt Hoek. 'Misschien is dit wel een aanloop naar een fantastische carrière van Van de Beek in Manchester. Zo niet, dan zullen er nog genoeg andere clubs zijn voor hem. Voor nu zou ik zeggen: wacht het even af.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties