Koeman realistisch: 'Nu te weinig spelers van het allerhoogste niveau'

door BartVeenstra 22

Bron NOS

Koeman realistisch: 'Nu te weinig spelers van het allerhoogste niveau'

door BartVeenstra 22

Bron NOS

Laatst geüpdatet

FC Barcelona is op dit moment geen schim meer van de Europese topploeg die het in de afgelopen jaren wel was. De Catalaanse club ging dinsdagavond pijnlijk onderuit tegen FC Bayern München (0-3) en zodoende zijn de zorgen omtrent Barça groot.

Zo ook bij trainer Ronald Koeman. De trainer toonde zich realistisch na de nederlaag. 'Aan de ene kant moet je dit accepteren, maar aan de andere kant wil je het niet accepteren. Maar als je realistisch kijkt naar beide teams, dan kan dit gebeuren', citeert de NOS Koeman.

De tijden van het tijdperk Messi, Suárez en Neymar zijn voorgoed voorbij, terwijl ook Antoine Griezmann deze zomer vertrok bij FC Barcelona. Bovendien zijn aanvallers Ansu Fati, Martin Braithwate, Sergio Agüero en Ousmane Dembélé geblesseerd.

Zodoende kwam Koeman uit bij een aanval met Memphis Depay en nieuweling Luuk de Jong. 'Luuk had nog geen wedstrijd gespeeld dit seizoen. Je weet wat je aan hem hebt, maar met hem mis je de echte snelheid voorin', aldus Koeman, die ziet dat zijn ploeg erg jong is. 'We zijn geloof ik geëindigd met vier of vijf spelers van een jaar of 18. Die worden heel goed, maar ze zijn nog maar 18. Wij hebben momenteel gewoon te weinig spelers van het allerhoogste niveau.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties