Koeman baalt: 'Worden altijd vraagtekens geplaatst bij trainers'

door Bart Veenstra 18

Bron NU.nl

Bron NU.nl

Ronald Koeman baalt van het enorm dure puntenverlies van FC Barcelona op bezoek bij Levante (3-3) dinsdagavond. De trainer weet dat zijn ploeg moest winnen om kans te blijven houden op de titel. 'Het wordt erg lastig, onze kansen op de titel zijn veel kleiner geworden', beseft de trainer.

'We moeten onze laatste twee duels winnen en hopen dat de concurrentie nog verliest', aldus Koeman, die wordt geciteerd door NU.nl, na het gelijkspel bij Levante.

Het 3-3 gelijkspel is opvallend te noemen, aangezien Barça - waar Frenkie de Jong in de basis begon en Sergiño Dest invaller was - een halfuur spelen eenvoudig op een 0-2 voorsprong kwam. 'In de rust hebben we juist gezegd dat we met dezelfde intensiteit moesten blijven spelen. Maar we waren in de tweede helft veel minder agressief. We zijn erg teleurgesteld, want met een 0-2-voorsprong verwacht je niet dat je nog gelijkspeelt.'

Blijft Koeman trainer van FC Barcelona?

Koeman vertelt dat hij zich als trainer altijd maximaal verantwoordelijk voelt voor de resultaten die zijn elftal boekt. 'Er worden altijd vraagtekens geplaatst bij trainers en na de tweede helft van vanavond begrijp ik dat nog ook', aldus Koeman, die in de Spaanse media al flink onder druk wordt gezet.

'We gaan ons voorbereiden op die laatste twee wedstrijden en daarna op het volgende seizoen. Maar eerst moeten we het gelijkspel van vandaag verwerken, en dat zal niet makkelijk zijn', aldus de trainer, die nog een hele kleine kans maakt op het veroveren van de titel met FC Barcelona.