KNVB volgt lijn UEFA: uitdoelpuntenregel ook in play-offs geschrapt

door BadembaBarrie 28

Bron KNVB

KNVB volgt lijn UEFA: uitdoelpuntenregel ook in play-offs geschrapt

door BadembaBarrie 28

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De uitdoelpuntenregel verdwijnt met onmiddellijke ingang uit de play-offs in het betaald voetbal. De KNVB maakt maandagmiddag bekend dat het de lijn van de UEFA volgt die de maatregel al eerder doorvoerde. Daarmee tellen uitdoelpunten vanaf nu ook in de play-offs even zwaar als thuis gescoorde goals, ongeacht de stand.

De UEFA maakte al eerder dit jaar bekend te stoppen met de uitdoelpuntenregel. Binnen het 'oude' systeem werd bij een gelijke stand over twee wedstrijden gekeken naar het totaal aantal gescoorde uitdoelpunten. Zo werden confrontaties beslist in het voordeel van het team met de meeste uitdoelpunten. Met het besluit van de KNVB is die regel voor Nederlandse clubs dus definitief verleden tijd.

Voor Ajax zal de beslissing naar alle waarschijnlijkheid geen directe gevolgen hebben. De uitdoelpuntenregel had namelijk alleen betrekking op de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie. De Amsterdammers hebben echter sinds de Europese plaatsen direct aan de top drie worden vergeven niet meer aan de play-offs mee hoeven doen.

https://www.sportbookies.nl/wedden-op-voetbal/oranje-leeuwinnen-overduidelijke-favoriet-tijdens-laatste-groepswedstrijd

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties