Klaassen en Moisander nipt onderuit tegen Bayern

door Jesse ter Haar 2

Niet alleen in Nederland wordt er doordeweeks gevoetbald, ook buiten de landsgrenzen gaat het voetbal door. Dat betekent dat het Ajax-DNA ook deze week weer wijd verspreid zal worden door alle oud-Ajacieden en daarvan maakt Ajax Showtime een overzicht.

Woensdag 24 april

In Duitsland stond er woensdagavond een bekerwedstrijd op het programma. Het Werder Bremen van Davy Klaassen en Niklas Moisander moest zien af te rekenen met Bayern München. Het kwam op een 0-2 achterstand, maar wist zich binnen enkele minuten knap terug te knokken tot 2-2. In het slot werd het toch beslist, toen de scheidsrechter en de VAR een nog altijd omstreden strafschop gaven: 2-3. Moisander speelde de hele wedstrijd, Klaassen werd net 89 minuten spelen gewisseld.

Op woensdag werd er in meerdere landen gespeeld door oud-Ajacieden. In Spanje speelde Filipe Luis met 'zijn' Atlético Madrid tegen Valencia. De eerste plek zat er vooraf in principe al niet in, maar wel kon het feestje van FC Barcelona uitgesteld worden. De Braziliaan begon in de basis en mocht ruim een uur spelen voordat hij gewisseld werd. Bij een 2-1 voorsprong ging hij naar de kant en de eindstand zou 3-2 worden. Ook Stanislav Lobotka kwam in actie in Spanje. Hij nam het met Celta de Vigo op tegen RCD Espanyol. De Slowaak speelde de hele wedstrijd, maar kreeg zijn ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Dinsdag 23 april

In Engeland kwam het Ajax-getinte Tottenham Hotspur in actie. De komende Champions League-opponent van de Amsterdammers moest in eigen huis af zien te rekenen met Brighton & Hove Albion. Bij de Spurs staan Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Davinson Sánchez onder contract en van hen kreeg alleen laatstgenoemde geen basisplaats toebedeeld. Met de drie andere oud-Ajacieden in de basis had Tottenham het lang moeilijk om te scoren, maar vlak voor tijd was het Eriksen die de winnende goal voor zijn rekening nam.

Elders, in Spanje, kwam FC Barcelona dinsdagavond in actie. De ploeg van Luis Suárez, Jasper Cillessen en Thomas Vermaelen ging op bezoek bij Deportivo Alavés, dat vooraf knap achtste stond in La Liga. Cillessen en Vermaelen bleven de gehele wedstrijd op de bank zitten, maar de Uruguayaan deed van zich spreken. Hij speelde de volle negentig minuten in de punt van de aanval en schoot de 2-0 binnen vanaf de strafschopstip. Dat bleek later ook de eindstand te zijn.