Kjaer en Deense medische staf ontvangen UEFA President's Award voor redden leven Eriksen

door BadembaBarrie 4

Bron UEFA

Kjaer en Deense medische staf ontvangen UEFA President's Award voor redden leven Eriksen

door BadembaBarrie 4

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

Simon Kjaer en de Deense medische staf hebben donderdagavond de UEFA President's Award ontvangen. Zij ontvangen de prijs wegens hun levensreddende optreden tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland, waar Christian Eriksen in elkaar zakte na een hartstilstand. De prijs wordt uitgereikt voor buitengewone prestaties, professionele uitmuntendheid en voorbeeldige persoonlijke kwaliteiten.

Tijdens de wedstrijd was Kjaer één van de eersten die zich bij Eriksen meldde en zodra hij doorhad dat het mis was, begon hij met reanimeren. Nadat de medische staf het over had genomen, instrueerde aanvoerder Kjaer zijn teamgenoten om een menselijke muur om Eriksen heen te vormen, om de medici hun werk in alle rust uit te kunnen voeren en de camera's van de oud-Ajacied af te houden.

Kjaer zelf kon niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, maar sprak wel een video in met daarin een dankwoord. 'Als aanvoerder voel ik mij verplicht om deze prijs namens het hele team in ontvangst te nemen', zei hij onder andere. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin sprak lovende woorden over Kjaer en de medische staf. 'Hun acties hebben ons geholpen om bepaalde dingen in perspectief te plaatsen. Diep respect voor deze heren en deze prijs is meer dan verdiend.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties