Kerk over 'felle' Tagliafico: 'Hij valt makkelijk, dat kan irritant zijn'

door Thijs Zwagerman 12

Bron RTV Utrecht

Kerk over 'felle' Tagliafico: 'Hij valt makkelijk, dat kan irritant zijn'

door Thijs Zwagerman 12

Bron RTV Utrecht

Laatst geüpdatet

FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk kijkt uit naar het treffen met Ajax. Donderdagavond komen Kerk en FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA op bezoek en dan zal Kerk hoogstwaarschijnlijk ook weer geconfronteerd worden met Nicolás Tagliafico.

Kerk vocht in het verleden al meerdere duels met de linksachter van Ajax uit en blijkt Tagliafico een vervelende tegenstander te vinden. ‘Hij kan heel fel zijn, maar zich ook heel makkelijk laten vallen. Dat kan best irritant zijn’, vertelt Kerk aan RTV Utrecht.

De snelle rechtspoot is beduidend meer gecharmeerd van Ajax-trainer Erik ten Hag, die Kerk liet doorbreken in de hoofdmacht van FC Utrecht. De aanvaller is onder de indruk van Ten Hag. ‘Hij is tactisch heel sterk. Hij wil zijn tegenstanders onschadelijk maken en zet het verdedigend heel goed neer.’

Tot slot geeft Kerk aan zin te hebben in het inhaalduel met Ajax. ‘Het zijn altijd mooie wedstrijden tegen Ajax. Ik ben wel benieuwd hoe het gaat zijn, maar ik heb laten zien dat ik tegen teams van Ten Hag gevaarlijk kan zijn. Hopelijk donderdag ook’, besluit de FC Utrecht-aanvaller.

Verwacht jij dat Ajax met 2-0 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 8,00 keer je inzet terug!

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties