Juventus bevestigt: 'Moesten mogelijke deal Suárez afblazen'

door BartVeenstra 7

Juventus bevestigt: 'Moesten mogelijke deal Suárez afblazen'

door BartVeenstra 7

Laatst geüpdatet

Juventus wordt definitief niet de nieuwe club van oud-Ajacied Luis Suárez. Technisch directeur Fabio Paratici van de Italiaanse grootmacht heeft tegenover Sky Sport Italia bevestigd dat de komst van de Uruguayaan niet doorgaat.

Reden voor het cancelen van de transfer is dat het aanvragen van een nieuw paspoort voor Suárez te veel tijd in beslag neemt. De spits heeft namelijk een Italiaans paspoort nodig om voor Juventus te spelen, omdat de club maar een beperkt aantal spelers van buiten de EU mag vastleggen. 'Hij staat niet op onze shortlist, omdat het te veel tijd kost om een paspoort te regelen', aldus Paratici.

Dat Juventus Suárez naar Turijn wilde halen, is inmiddels geen geheim meer. 'Toen er een kans ontstond om hem te halen, hebben we dat onderzocht. Maar het paspoort was een obstakel. Het was niet mogelijk om dat proces te versnellen, dus moesten we een mogelijke deal afblazen', besluit de technisch directeur van Juventus.

Volgens Cadena SER wil FC Barcelona maar al te graag van Suárez af. De club deed hem een nieuw voorstel, waarbij zijn contract direct ontbonden zou worden en de Uruguayaan zeven miljoen euro mee zou krijgen. Dat is de helft van zijn jaarsalaris. Volgens de laatste berichten gaat Suárez hier niet mee akkoord.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties