Henk de Jong: 'Ze waren gewoon te goed voor ons, op alle posities'

door Melle Goekoop 25

Bron ESPN

Henk de Jong: 'Ze waren gewoon te goed voor ons, op alle posities'

door Melle Goekoop 25

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Henk de Jong is teleurgesteld na de grote verliespartij in de Johan Cruijff ArenA van zaterdagavond. De trainer van SC Cambuur zag zijn ploeg met 9-0 verliezen en ontsnapte in de slotfase aan een nederlaag met dubbele cijfers, omdat Ryan Gravenberch de paal raakte. De Jong blijft echter reëel. 'Ze waren gewoon te goed voor ons, op alle posities', erkent de coach tegen ESPN.

'Laten we eerlijk wezen, we hebben echt van alles geprobeerd. Laag staan, hoog staan, een ander systeem. Ajax was op alle vlakken gewoon beter. Ze lopen uit en dan weet je dat het een klote-avond wordt. Je krijgt ze gewoon op een verkeerd moment, zo na die geweldige wedstrijd in Portugal', doelt De Jong op de 1-5 winst van Ajax in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal.

Zelf weet De Jong niet wat hij anders had kunnen doen. 'Ik heb het niet verkeerd gedaan toch?', reageert hij wanneer er werd gesuggereerd dat een andere spelopvatting tot een minder zware nederlaag zou hebben kunnen geleid. 'We hebben gecounterd, maar Ajax was te goed. Ze drukten ons terug op eigen helft. Je kan van een heel goed Ajax verliezen. We hebben een klote-avond, maar morgen (zondag, red.) sta ik weer recht voor de groep. Ze waren gewoon te goed voor ons, op alle posities.'

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties