Grim wil duel met Ajax snel vergeten: 'Gaan deze wedstrijd niet analyseren'

door Bart Veenstra 4

Bron Omroep Brabant

Grim wil duel met Ajax snel vergeten: 'Gaan deze wedstrijd niet analyseren'

door Bart Veenstra 4

Bron Omroep Brabant

Laatst geüpdatet

Willem II-trainer Fred Grim wil niet te lang stil blijven staan bij de kansloos verloren wedstrijd tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA boekte Ajax donderdagavond een overtuigende 5-0 overwinning.

Tegenover Omroep Brabant kreeg Grim de vraag of de wedstrijd tegen Ajax zo snel mogelijk vergeten moet worden. 'Daar ben ik al mee begonnen', bevestigt Grim dan ook. 'We gaan deze wedstrijd niet analyseren, niet met de hele groep beelden terugkijken. Misschien dat ik er individueel nog wat uitpak, daarmee kun je spelers beter maken. Maar de focus gaat vol richting Cambuur', doelt Grim op het duel van volgende week vrijdag.

'Het kan lukken, maar dan moet je heel lang de nul houden'

Dat Willem II onderuit ging tegen Ajax was simpelweg te verwachten. Grim had ergens goede hoop op een resultaat, al had het dan wel écht mee moeten zitten. 'Dit is een wedstrijd op zich, dat meen ik echt. We hebben het op een bepaalde manier geprobeerd. Dat kan lukken, maar dan moet je heel lang de nul houden. En dan moet Ajax ongeduldig worden en risico gaan nemen. Maar we kregen te snel goals tegen, waardoor je er niet meer een echte wedstrijd van hebt kunnen maken.'

Ajax wist al na een kwartier de score te openen. Binnen het halfuur ging Ajax vervolgens met 3-0 aan de leiding, waardoor de wedstrijd al snel gespeeld was. In de tweede helft zou Ajax uiteindelijk uitlopen naar een 5-0 overwinning.

De nieuwe Ajax X Adidas Teamgeist-collectie kun je hier vinden!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties