Flemming grapt over plan: 'Matthijs beslist denk ik'

door BartVeenstra 12

Flemming grapt over plan: 'Matthijs beslist denk ik'

door BartVeenstra 12

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Zian Flemming kan erom lachen als hij wordt gevraagd naar de plannen die hij en zijn vroegere ploeggenoten hadden. Flemming ging in zijn Ajax-periode om met Matthijs de Ligt, Kaj Sierhuis, Carel Eiting en Dani de Wit.

De talenten noemden zichzelf destijds 'The men for Qatar'. Het idee was om in 2035, als de spelers zich in hun nadagen van hun carrière bevinden, af te sluiten in de zandbak. Flemming kan er wel om lachen. 'Matthijs beslist denk ik', zegt hij in Het Parool. 'We proberen nog wel af en toe samen te komen, maar de meesten zijn inmiddels uitgewaaid over Europa. We hebben nog wel een appgroep, dus ik lees de commentaren zo wel weer', lacht Flemming.

Flemming speelde zondag met zijn huidige club Fortuna Sittard tegen Ajax. De Amsterdammers hadden moeite met de manier waarop Fortuna de opbouw van Ajax verstoorde. 'En we probeerden met snelheid en diepgang achter de centrale verdedigers Daley Blind en Perr Schuurs te komen. Daar ligt de zwakte van Ajax – als achterin een-tegen-eensituaties ontstaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties