FC Utrecht-huurling Maeda dit seizoen niet meer in actie door beenbreuk

door Terrence Riepma 48

Bron Voetbal International

FC Utrecht-huurling Maeda dit seizoen niet meer in actie door beenbreuk

door Terrence Riepma 48

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Naoki Maeda heeft een beenbreuk opgelopen tijdens het Eredivisie-duel tussen FC Utrecht en Ajax, zo maakt Voetbal International bekend. De tackle die Lisandro Martínez inzette op de Japanner blijkt daarmee grote gevolgen te hebben voor de aanvaller.

Martínez tackelde Maeda onderuit in de achtste minuut van de wedstrijd. Het was geen overtreding, omdat de Argentijnse verdediger simpelweg als eerste de bal speelde. Maeda en Martínez kwamen vervolgens ongelukkig in contact met elkaar, waardoor eerstgenoemde met flink wat pijn onderuit ging.

Maeda werd, nadat hij het veld werd afgevoerd, meteen naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek naar zijn been. Daar bleek de tackle te hebben gezorgd voor een beenbreuk bij de 27-jarige, die deze winter op huurbasis - met optie tot koop - werd binnengehaald door FC Utrecht.

Maeda dit seizoen niet meer in actie

Het is nog niet precies bekend voor hoe lang Maeda eruit zal liggen, maar wel staat het vast dat de beenbreuk het einde van zijn seizoen betekent. Maeda, die nu zal terugkeren naar Nagoya Grampus, had een droom om in Europa te spelen, maar die droom zal vooralsnog bij acht minuten speeltijd blijven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties