FC Utrecht blaast oefenduels ter voorbereiding op herstart Eredivisie af

door Terrence Riepma 0

Bron FC Utrecht

FC Utrecht blaast oefenduels ter voorbereiding op herstart Eredivisie af

door Terrence Riepma 0

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

FC Utrecht heeft de oefenduels met Willem II en sc Heerenveen afgelast, zo maakt de club bekend via het officiële Twitter-account. Reden achter de afgelastingen is het vermijden van mogelijke coronabesmettingen binnen de selectie en staf in aanloop naar de hervatting van het Eredivisie-seizoen.

Ajax zal op zondag 16 januari de eerstvolgende tegenstander zijn van FC Utrecht in de competitie. Eerder brak de Amsterdamse club al zijn trainingskamp in de Portugese Algarve af, omdat er vier personen, waarvan drie spelers, positief testten op het coronavirus. De desbetreffende personen zijn inmiddels terug in Nederland, al werden de coronaregels van Portugal daar wel mee gebroken.

Coronavirus houdt Eredivisie in zijn greep

Vitesse en NEC Nijmegen braken ook al hun trainingskampen af wegens coronabesmettingen, terwijl PSV en Feyenoord op het laatste moment besloten om niet naar het buitenland te gaan. FC Utrecht verbleef sowieso in eigen land en zou op 7 en 8 januari oefenwedstrijden spelen tegen Willem II en sc Heerenveen. Deze gaan nu echter niet door.

Willem II, dat in eigen land op trainingskamp ging, lijkt het op coronagebied nog goed vol te houden. sc Heerenveen moest daarentegen al eerder zijn trainingskamp in Apeldoorn afblazen wegens besmettingen binnen de selectie. Om geen risico's te lopen, zal FC Utrecht geen oefenwedstrijden spelen en zich nu volledig richten op de hervatting van de Eredivisie, met als eerste de wedstrijd tegen Ajax.

Lees meer over: