'FC Barcelona moet Koeman twaalf miljoen euro betalen na ontslag'

door Jesse ter Haar 109

Bron El Pais

'FC Barcelona moet Koeman twaalf miljoen euro betalen na ontslag'

door Jesse ter Haar 109

Bron El Pais

Laatst geüpdatet

FC Barcelona zal hoe dan ook niet alleen profijt hebben van het ontslaan van Ronald Koeman. Het Spaanse El Pais schrijft over de ontslagvergoeding die het de oud-trainer van Ajax moet betalen en die is fors te noemen.

Het te betalen bedrag leek lang de reden om de Nederlander niet te ontslaan, maar na de nederlaag tegen Rayo Vallecano had Joan Laporta geen keuze meer. Wel heeft het serieuze financiële gevolgen voor FC Barcelona, want hoewel de club al in zwaar financieel weer verkeert, zou het Koeman zo'n twaalf miljoen euro mee moeten geven.

Het vertrouwen van de nieuwe voorzitter van FC Barcelona in Koeman leek al lang verdwenen. De trainer leidde de club vorig seizoen nog naar de bekerwinst, maar in de zomer begon het speculeren over de opvolging van Koeman al. Laporta sprak zich bovendien zeer wisselend uit over het perspectief van Koeman in Catalonië.

De twaalf miljoen euro die FC Barcelona aan Koeman moet betalen, heeft ook invloed op het beschikbare salaris voor diens opvolger. Xavi wordt genoemd als belangrijkste gegadigde, maar de Spanjaard zal dan wel genoegen moeten nemen met een jaarsalaris van 'maar' 2,9 miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties