FC Barcelona kondigt interim-trainer aan als voorlopige vervanger Koeman

door Terrence Riepma 23

Bron FC Barcelona

FC Barcelona kondigt interim-trainer aan als voorlopige vervanger Koeman

door Terrence Riepma 23

Bron FC Barcelona

Laatst geüpdatet

FC Barcelona heeft Sergi Barjuan aangesteld als interim-trainer, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. Sergi Barjuan zal op de korte termijn Ronald Koeman vervangen, die woensdagavond werd ontslagen.

Koeman verloor met de Catalaanse club van promovendus Rayo Vallecano. De 0-1 nederlaag was het laatste zetje voor de clubleiding en president Juan Laporta om de oud-Ajaxtrainer op straat te zetten. De resultaten waren al langere tijd tegenvallend.

Barjuan is momenteel nog de trainer van FC Barcelona B, het tweede en jeugdteam van de Spaanse topclub. Barjuan is tevens oud-profvoetballer. In zijn carrière kwam hij uit voor FC Barcelona en ook nog voor Atlético Madrid.

De Jong en Dest binnenkort mogelijk onder leiding van Xavi

Frenkie de Jong en Sergiño Dest krijgen hierdoor een tijdelijke trainer totdat er een definitieve vervanger is gevonden. De topfavoriet voor de baan lijkt clublegende Xavi, momenteel nog trainer van het Qatarese Al-Sadd. FC Barcelona hoopt dat Xavi volgende week al tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev op de bank kan plaatsnemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties