‘Eriksen ondergaat volgende week harttesten bij Inter’

door Thijs Zwagerman 42

Bron Sky Sport Italia

‘Eriksen ondergaat volgende week harttesten bij Inter’

door Thijs Zwagerman 42

Bron Sky Sport Italia

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen zal volgens Sky Sport Italia komende week terugkeren bij Internazionale. De Deense middenvelder kreeg tijdens het afgelopen EK een hartstilstand en zal bij zijn club in Italië meerdere harttesten ondergaan om te onderzoeken hoe zijn situatie nu is. Na deze hartonderzoeken zal er worden gekeken of het realistisch is dat Eriksen zijn loopbaan voortzet bij Internazionale.

De voormalig middenvelder van Ajax liet na zijn hartfalen een defibrillator plaatsen, maar voetballen met een defibrillator is in de Italiaanse Serie A verboden. Francesco Braconaro, lid van het technisch wetenschappelijk comité van de Italiaanse voetbalbond, liet in een eerder stadium weten dat Eriksen niet met een defibrillator voor Internazionale zou mogen spelen. ‘Christian Eriksen kan niet volledig goedgekeurd worden om in Italië te spelen. Als de speler de defibrillator laat verwijderen en via een specialist bewijst dat hij lichamelijk weer in orde is, kan hij weer voor Inter spelen.’

Het lijkt erop dat de testen die Eriksen volgende week ondergaat moeten aantonen dat de Deen ook zonder defibrillator zou moeten kunnen spelen. Als de harttesten hier inderdaad goedkeuring voor geven, dan is het volgens Sky Sport Italia nog maar de vraag of Eriksen er zelf ook mee instemt om de defibrillator te laten verwijderen. In andere landen is het namelijk wel toegestaan om met een defibrillator te voetballen. Zo speelt Daley Blind sinds zijn hartfalen in december 2019 ook met defibrillator voor Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties