Eriksen bijna klaar voor rentree: 'Christian is ambitieus'

door Justin Fokkens 53

Bron De Telegraaf

Eriksen bijna klaar voor rentree: 'Christian is ambitieus'

door Justin Fokkens 53

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen wil op korte termijn terugkeren als topvoetballer. De Deense middenvelder kreeg afgelopen zomer tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland een hartstilstand, en kwam daarna logischerwijs enige tijd niet in actie. Nu is de oud-Ajacied bijna klaar voor zijn rentree op het hoogste niveau.

Dit zal hij echter niet doen bij Internazionale, waar Eriksen tot voor kort nog onder contract stond. Wegens Italiaanse regelgeving is het niet toegestaan om met een icd-kastje in het lichaam topsport te bedrijven. De Italiaanse topclub zelf had wel degelijk graag met de Deen doorgegaan, laat zijn zaakwaarnemer Martin Schoots in gesprek met De Telegraaf weten. 'Dat had niets met de persoonlijke omstandigheden van Christian te maken. Dit zijn reglementen die al decennialang bestaan en voor iedereen gelden. Daardoor wist ik eigenlijk al een paar dagen na de gebeurtenis op het EK dat Italië een doodlopende weg was en dat we met onze advocaten in Italië moesten gaan praten.'

Volgende stap

Nu kent de middenvelder dus een transfervrije status. Eriksen zelf wil dolgraag weer aan de slag. 'Christian is ambitieus, hij weet dat hij gezond is. Maar ik vind dat hij degene is die als eerste over zijn ambities moet praten en dat gaat hij heel binnenkort dus ook doen', zo vertelt Schoots. Waar de oud-Ajacied aan de slag zal gaan is nog niet bekend. Volgens Schoots is er voor Eriksen echter geen fysieke reden om op een lager niveau aan de slag te gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties