Engelse media vol lof over basisdebuut Van de Beek

door NickOoms 11

Engelse media vol lof over basisdebuut Van de Beek

door NickOoms 11

Laatst geüpdatet

De Engelse media zijn vol lof over het tweede optreden van Donny van de Beek bij Manchester United, zo meldt De Telegraaf. Van de Beek maakte dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Luton Town zijn basisdebuut en werd bekroond tot Man of the Match.

The Guardian vond Van de Beek de regisseur op het middenveld. 'Van de Beek had de touwtjes in handen op het Manchester-middenveld.' The Sun opende met 'Beek and call', refererend aan de Engelse uitdrukking "beck and call", wat betekent dat iemand klaar is om te luisteren naar de commando’s van een ander.

'De Nederlander is een slimme speler. Hij heeft handige loopacties en zoekt altijd de vrije ruimte als United aanvalt. Ook schuwt hij het fysieke duel niet', gaat de The Sun verder. 'Er komt nog veel meer, aangezien Van de Beek het Engelse voetbal nog aan het ontdekken is.' Wel werd geconstateerd dat Van de Beek zijn ingevingen klaarblijkelijk nog niet altijd worden begrepen door zijn teamgenoten.

The Manchester Evening News vond dat het sterke optreden van Juan Mata te danken was aan Van de Beek. 'Mata is niet langer een speler die een wedstrijd kan bepalen zoals vroeger, maar met intelligente spelers om zich heen speelt hij vaak een stuk beter. Sinds de komst van Bruno Fernandes zagen we Mata geregeld met de Portugese spelmaker combineren. Zij voelen elkaar aan en dat lijkt nu ook het geval met Van de Beek.'

Intelligent

Ook The Mirror was vol lof over het optreden van de Nederlander. 'Wat razendsnel duidelijk is geworden is hoe intelligent Van de Beek zich over het veld beweegt. Tegen Luton onderscheidde hij zich ook zonder bal. In zijn geheel was het een bevredigende wedstrijd van Van de Beek. Er viel genoeg te bewonderen en er komt nog veel meer, aangezien Van de Beek het Engelse voetbal nog aan het ontdekken is.'

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties