El Ghazi ziet na paar dagen trainer al vertrekken bij Everton

door Gino Haverkamp 7

Bron Everton

El Ghazi ziet na paar dagen trainer al vertrekken bij Everton

door Gino Haverkamp 7

Bron Everton

Laatst geüpdatet

Rafael Benitez is ontslagen bij Everton, de club waar sinds kort Anwar El Ghazi voor speelt. Dat meldt de directie via de officiële kanalen. Nog voordat de oud-Ajacied zijn debuut heeft kunnen maken in het blauw van de club uit Liverpool, ziet hij zijn trainer al vertrekken.

Catalysator is de slechte positie van Everton in de Premier League. De club is normaliter goed voor een plek bovenin de middenmoot, vlak onder de subtop, maar staat deze jaargang slechts zestiende in de competitie, zes punten boven de degradatiestreep. Zaterdag verloor de ploeg met 2-1 van Norwich City, dat precies op die degradatiestreep staat.

El Ghazi deed die wedstrijd niet mee. Mede omdat hij pas sinds donderdag speler van Everton is. De club huurt hem van Aston Villa, waar hij vaak op de bank zat. De oud-Ajacied gaat zijn eerste minuten dus pas maken onder een nieuwe coach.

Succescoach van weleer vertrekt met staart tussen benen

Wie de nieuwe coach wordt, moet nog bepaald worden, zo geeft Everton aan. Benitez, die in 2005 met Liverpool de Champions League won en later ook nog trainer was van onder meer Internazionale, Chelsea en Real Madrid, stond sinds juni 2021 aan het roer bij Everton.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties