DFB: 'Clubs en jeugdteams moeten van alle competities worden uitgesloten' | Ajax Showtime

DFB: 'Clubs en jeugdteams moeten van alle competities worden uitgesloten'

door MelleGoekoop 17

Bron De Telegraaf

DFB: 'Clubs en jeugdteams moeten van alle competities worden uitgesloten'

door MelleGoekoop 17

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Duitse voetbalbond DFB heeft ook een statement naar buiten gebracht over de Super League. De bond wil dat dat de twaalf clubs die bezig zijn met de plannen voor een Super League worden geschorst. Ook de jeugdteams zouden niet meer in actie mogen komen.

'De clubs en hun jeugdteams zouden van alle competities moeten worden uitgesloten totdat ze denken aan hun vele supporters en niet alleen aan hun portemonnee. Supporters die de clubs tot topclubs in de wereld hebben gemaakt', citeert De Telegraaf DFB-voorzitter Fritz Keller. 'Het egoïstische gedrag van de twaalf clubs heeft niets meer te maken met het spel waar we als kinderen verliefd op werden. Voetbal is open en het is er voor iedereen. Een gesloten Super League daarentegen is alleen voor de superrijken en de supermeedogenlozen.'

Uit Duitsland zijn geen geluiden gekomen over clubs die zich mogelijk aan willen sluiten bij de Super League. Er zijn op dit moment nog drie plekken vrij voor vaste deelnemers aan de competitie. AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur willen in augustus de midweekse topcompetitie starten en daarmee zo tien miljard euro genereren.

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties