De Vrij verlaat trainingskamp Oranje; speeltijd lonkt voor De Ligt

door Jesse ter Haar 9

Bron OnsOranje

De Vrij verlaat trainingskamp Oranje; speeltijd lonkt voor De Ligt

door Jesse ter Haar 9

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Stefan de Vrij heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal noodgedwongen moeten verlaten, zo meldt OnsOranje via Twitter. De verdediger liep een blessure op in de wedstrijd tegen Montenegro en zodoende is hij niet fit genoeg om te blijven. Er wordt geen vervanger opgeroepen.

De centrale verdediger van Internazionale stond tijdens het gelijkspel tegen te Montenegrijnen in de basis van Oranje. Samen met Virgil van Dijk vormde hij het hart van de Nederlandse defensie. Matthijs de Ligt bleef zodoende aanvankelijk op de bank.

Nadat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal op een 0-2 voorsprong kwam, gaf Oranje het in de slotfase van het duel uit handen. Binnen vier minuten werd de stand gelijkgetrokken en tot overmaat van ramp viel De Vrij in de negentigste minuut uit met klachten aan het bovenbeen.

Het was oud-Ajacied De Ligt die vervolgens zijn opwachting mocht maken in het Nederlands elftal. Door het gelijkspel tegen Montenegro wacht Oranje dinsdag een cruciale interland. Thuis tegen Noorwegen moet er een resultaat behaald worden om directe plaatsing voor het WK te bewerkstelligen. Hoogstwaarschijnlijk neemt De Ligt dan de plek van De Vrij in de basis over.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties