'De Ligt verlengt contract met Juventus, krijgt lagere afkoopsom'

door Terrence Riepma 15

Bron Tuttosport

'De Ligt verlengt contract met Juventus, krijgt lagere afkoopsom'

door Terrence Riepma 15

Bron Tuttosport

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt lijkt zijn contract te gaan verlengen met Juventus, zo staat woensdagochtend op de voorpagina van Tuttosport. De verdediger staat vooralsnog vast tot en met de zomer van 2024, maar daar komt volgens geruchten een jaar bij.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt, zou volgens de Italiaanse sportkrant de afgelopen dagen intensief gesprekken hebben gevoerd met de clubleiding van De Oude Dame. Het bespreken van een hernieuwde overeenkomst tussen de 22-jarige en Juventus zou aan bod zijn gekomen naast enkele andere zaken.

Het huidige contract, dat afloopt in de zomer van 2024, zou met een jaar worden opengebroken. Daar tegenover staat wel een lagere afkoopsom. Deze staat vooralsnog op een bedrag ter waarde van 150 miljoen euro, dat in juni 2022 van kracht zal gaan. Wat de lagere afkoopsom zou zijn, is niet bekend, maar het zou wel kunnen wijzen op een mogelijk vertrek van de Nederlandse international.

De Ligt richting de uitgang bij Juventus?

Geruchten gaan in de rondte dat De Ligt in de belangstelling staat van de Premier League. Newcastle United en Chelsea FC zijn twee clubs die wel geïnteresseerd zijn in de diensten van de oud-Ajacied. Raiola sprak eerder ook al uit dat De Ligt mogelijk in zijn laatste seizoen zit in Turijn, maar werd teruggefloten door trainer Massimiliano Allegri.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties