De Ligt speelt rol in Champions League-uitschakeling Juventus: 'Een hele dure les'

door Jesse ter Haar 8

Bron De Telegraaf

Matthijs de Ligt heeft woensdagavond een negatieve hoofdrol gespeeld bij de Champions League-uitschakeling van Juventus tegen Villarreal. De club uit Turijn verloor met 0-3 en dat mede door een handsbal én een dekkingsfout van de oud-Ajacied.

'Heel zuur natuurlijk. Je hebt uit 1-1 gespeeld, een redelijk uitgangspositie denk ik', zo citeert De Telegraaf hem. 'Tot de 75e minuut ging het ook redelijk, niet top, want je scoort niet. Op zich prima, je hebt de controle, zij hebben niet echt veel mogelijkheden gehad. We hadden in de eerste helft wel echt drie of vier grote kansen. Ja, die laatste twintig minuten waren dramatisch natuurlijk.'

Bij de openingstreffer treft De Ligt geen blaam, maar bij de 2-0 scoorde zijn man - Pau Torres - uit een hoekschop. 'Ik dekte Torres bij een corner, de bal werd voorgegeven maar ik dacht dat Morata hem zou weg koppen. Maar je moet niet denken, je moet doen. Een hele dure les; dat is vervelend.'

Vervolgens speelde De Ligt ook een hoofdrol bij de 3-0. Villarreal kreeg een strafschop te nemen via Arnaut Danjuma en dat gebeurde na een handsbal van de mandekker. 'Je probeert dan alles te doen om die bal te blokken en dan komt-ie tegen m’n arm aan', zo probeert hij te verklaren.