'De Jong pas over vijf jaar toonaangevend bij Barça'

door BartVeenstra 16

'De Jong pas over vijf jaar toonaangevend bij Barça'

door BartVeenstra 16

Laatst geüpdatet

Voormalig Spaans-international Luis Garcia ziet een mooie toekomst tegemoet voor Frenkie de Jong bij FC Barcelona. Voordat de oud-Ajacied echter op zijn top zal zijn bij de Catalaanse topclub zullen we nog wel even moeten wachten, zo denkt de oud-middenvelder van onder meer FC Barcelona, Liverpool en Atlético Madrid.

'Hij gaat zeker één van de meest toonaangevende spelers van de Liga worden. Alleen: dat duurt nog wel een jaar of vijf. Hij is nog jong', zegt Luis Garcia, geciteerd door De Telegraaf. Volgens de Catalaan kent De Jong vooral tactische problemen. 'Je kon duidelijk merken dat hij in het begin bij Barcelona moeite had met zijn nieuwe rol. Bij Ajax had hij veel ruimte en een vrije rol, bij Barça moet hij veel meer vanuit zijn taak voetballen. Hij heeft echt moeten schakelen.'

De Jong vertrok vorig jaar voor een bedrag van 75 miljoen euro naar FC Barcelona. Bij de Catalaanse club heeft hij in de meeste wedstrijden een basisplaats. Vanaf donderdag 11 juni gaat de Spaanse competitie - na een lange coronapauze - weer van start.

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van Frankfurt? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties