De Jong in ongewisse over toekomst: 'Wie weet nog een jaartje Barça'

door Bart Veenstra 7

Bron Voetbalzone

De Jong in ongewisse over toekomst: 'Wie weet nog een jaartje Barça'

door Bart Veenstra 7

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Siem de Jong weet nog niet waar zijn nabije voetbaltoekomst ligt. De oud-Ajacied beschikt over een aflopend contract bij sc Heerenveen, maar gesproken met de Friese club is er nog niet. De vraag is of het buitenland een optie is voor de aanvallende middenvelder.

De Jong speelde eerder in het buitenland bij FC Cincinnati, al geeft hij aan dat het jaar in de Verenigde Staten eigenlijk geen naam mag hebben. Vanwege het coronavirus werd er amper gevoetbald en bovendien konden er door de coronamaatregelen geen bezoek komen.

Eerder speelde De Jong ook voor het Engelse Newcastle United. 'Als wij in het buitenland zaten kwamen familie en vrienden altijd langs, dat heeft het tot een andere ervaring gemaakt', zegt De Jong tegenover Voetbalzone. 'We hebben nu voor het eerst een eigen plekje, een eigen huis. We wonen in het westen, af en toe blijf ik hier. We zijn eindelijk bezig met foto's van onszelf op te hangen, in plaats van in te richten in de wetenschap dat je over een tijdje weer weggaat.'

Of De Jong volgend seizoen nog speler van sc Heerenveen is, durft hij niet te zeggen. Gesprekken over de verlenging van een contract zijn nog niet gevoerd. 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet weet wat de toekomst gaat brengen. Ik ga thuis ook niet zeggen dat ik per se hier wil blijven.'

Het reizen heeft de familie De Jong mooie dingen gebracht, zo vertelt hij. 'Misschien na mijn carrière ook nog wel. Maar op dit moment weet ik nog niet wat de toekomst mij gaat brengen. Het is voor mij zaak om een goed seizoen te draaien en dan zie ik het wel. Het kan natuurlijk zomaar uit het niets komen. Ik denk ook niet dat heel veel mensen het hadden verwacht van Luuk. Wie weet nog een jaartje Barça', grapt De Jong tot slot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties