De Jong bij H'veen: 'Ik moet nog wat stappen maken' | Ajax Showtime

De Jong bij H'veen: 'Ik moet nog wat stappen maken'

door BartVeenstra 1

De Jong bij H'veen: 'Ik moet nog wat stappen maken'

door BartVeenstra 1

Laatst geüpdatet

Siem de Jong heeft dit weekeinde voor het eerst negentig minuten gespeeld voor zijn nieuwe club sc Heerenveen. De Friese club speelde op bezoek bij VVV-Venlo met 1-1 gelijk en duidelijk was dat de afstemming op het middenveld er nog niet helemaal is.

De Friezen spelen met Siem de Jong en Tibor Halilovic met twee nieuwe middenvelders. Eerstgenoemde moet voor de diepgang zorgen, terwijl Halilovic de meest verdedigende middenvelder is. Joey Veerman is blijven staan op het middenveld van sc Heerenveen. Voor De Jong is het nog even aanpoten. Zijn laatste negentig minuten dateerden namelijk van 29 oktober.

'Ik moet nog wat stappen maken, merk dat ik nog net niet negentig minuten kan brengen wat ik wil brengen', zegt hij tegenover ESPN. 'Soms verlies ik de bal nog wat te makkelijk', aldus de oud-Ajacied, die graag een leidende rol heeft op het middenveld bij sc Heerenveen. 'We hebben een redelijke balans op het middenveld, met verschillende spelers. Maar we creëren nog te weinig kansen. Ik was vrij veel bezig met aansturen van de buitenspeler en de back, omdat daarmee voor mijn gevoel meer te halen was. Daarin probeer ik belangrijk te zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties