Copa América vindt doorgang, maar zonder publiek

door MelleGoekoop 4

Copa América vindt doorgang, maar zonder publiek

door MelleGoekoop 4

Laatst geüpdatet

De Copa América gaat door in Brazilië. Zo heeft het Hooggerechtshof in Brazilië bepaald. Er waren veel protesten vanuit de politiek en een vakbond tegen het doorgaan van het Zuid-Amerikaanse voetbal toernooi. In een virtuele zitting was de meerderheid van elf rechters van mening dat een geen reden is om het toernooi af te blazen, meldt het Algemeen Dagblad.

Oorspronkelijk zou het toernooi georganiseerd worden door Colombia en Argentinië. Colombia zag het toernooi echter niet zitten vanwege de politieke onrust en Argentinië wilde vanwege het hoge aantal coronabesmettingen de organisatie ook niet op zich nemen.

Brazilië besloot vervolgens om de organisatie op zich te nemen, ondanks dat het land zelf ook enorm getroffen is door het virus. Hierdoor was er grote weerstand tegen het toernooi. Het Hooggerechtshof heeft bepaald dat burgemeesters en gouverneurs van de betrokken steden moeten zorgen voor goede gezondheidsprotocollen.

Reactie Braziliaanse selectie

'We zijn tegen de organisatie van de Copa América, maar we zullen nooit nee zeggen tegen de Braziliaanse selectie', liet de Braziliaanse selectie in een verklaring weten. 'Om diverse redenen, of ze nu humanitair of professioneel zijn, zijn we ontevreden met de wijze waarop de Conmebol de Copa América heeft behandeld. Wij hebben nooit gewild dat deze discussie een politieke dimensie zou aannemen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties