Cillessen blij met rentree bij Valencia: 'Speel liever grote dan kleine wedstrijden'

door Bart Veenstra 5

Bron Voetbal International

Jasper Cillessen is blij dat hij afgelopen weekeinde weer eens onder de lat stond bij Valencia. In het thuisduel met Athletic Bilbao stond de oud-Ajacied weer op doel en in de laatste minuut van het duel voorkwam hij met een schitterende redding dat Valencia de wedstrijd verloor.

'Het was geen makkelijke wedstrijd, maar ik speel liever grote dan kleine wedstrijden', wordt Cillessen geciteerd door Voetbal International. 'Net als iedereen. We hebben een punt gepakt en dat is goed. Het was een heel open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. We hebben na de 0-1 karakter getoond door in de laatste minuten een doelpunt te maken.'

Na afloop van de wedstrijd gaf trainer José Bordalás aan waarom hij voor Cillessen koos. 'We waren van mening dat dit het moment was. Giorgi Mamardashvili (tot nu toe de eerste doelman, red.) heeft het heel goed gedaan. Hij heeft de verwachtingen overtroffen. Hij is erg jong en heeft een geweldige toekomst, maar na twee nederlagen hebben we gekozen voor een meer ervaren keeper als Jasper. Hij heeft het sensationeel gedaan met die uitstekende redding op het einde.'

De Spaanse krant Super Deporte vindt dat het keepersdebat bij Valencia nu gesloten moet zijn. In de 96e minuut verrichte Cillessen een uitstekende redding. 'Het was zijn grote moment', aldus de krant. 'Hij werd beloond met een ovatie van Mestella en kreeg erkenning van zijn coach en teamgenoten. Buiten die save om redde Cillessen een aantal keer gemakkelijk en was hij goed met zijn voeten. Hij kon niets doen aan het tegendoelpunt van Iñigo Martínez, die uit een hoekschop raak kopte.'