Chelsea vanaf maandag in handen van Amerikaans consortium

door Bas Velzel 47

Bron Chelsea FC

Chelsea vanaf maandag in handen van Amerikaans consortium

door Bas Velzel 47

Bron Chelsea FC

Laatst geüpdatet

Chelsea heeft de komst van Todd Boehly en zijn consortium officieel gemaakt. De Amerikaan heeft vanaf maandag de club definitief in handen, naar verwachting worden dan de laatste formaliteiten afgehandeld.

Dat maakt Chelsea bekend via de officiële kanalen. De nieuwe eigenaar, Boehly, is een Amerikaanse investeerder en zakenman. Boehly is niet onbekend in de sportwereld. De Amerikaan is gedeeld eigenaar van de honkbalclub The Los Angeles Dodgers en het vrouwelijke basketbalteam The Los Angeles Sparks. Daarnaast heeft hij ook een aandeel in de LA Lakers.

Vijf miljard

Chelsea stond te koop omdat de vorige eigenaar, Roman Abramovich, te maken kreeg met sancties vanwege de invasie van Rusland in Oekraïne. De verkoop bestaat uit het aankopen van de aandelen van de club - zo'n kleine 2,5 miljard pond - en een investering van Boehly - een extra 1,75 miljard pond -. Daarmee komt het totaal bedrag op een 4,25 miljard pond, wat neer komt op ongeveer vijf miljard euro.

Het geld dat is betaald voor de aandelen, de 2,5 miljard pond, wordt volledig gedoneerd aan het goede doel. Dat had Abramovich eerder al beloofd. De investering van Boehly zelf wordt gebruikt om te investeren in het stadion, de jeugdopleiding, het vrouwenteam en de Chelsea Foundation.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties