Cerny mist restant seizoen door tegen Ajax opgelopen blessure

door Jesse ter Haar 19

Cerny mist restant seizoen door tegen Ajax opgelopen blessure

door Jesse ter Haar 19

Laatst geüpdatet

Vaclav Cerny moet de rest van het seizoen toekijken bij FC Twente, zo meldt Tubantia vrijdag. De aanvaller raakte donderdagavond ogenschijnlijk zwaar geblesseerd in de wedstrijd tegen Ajax en die vrees komt uit. De Tsjech moet gaan herstellen van een serieuze knieblessure.

Wat de precieze schade is aan de knie wordt in verband met de privacy niet medegedeeld. Hoe dan ook is het voor Cerny de tweede keer in zijn carrière dat hij met knieproblemen te maken krijgt. In de periode waarin hij actief was bij Ajax scheurde hij zijn kruisband af in zijn rechterknie. Ditmaal betreft het zijn linkerknie.

'Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor me. Ik was lekker bezig en met het team ging het ook goed', zo reageert Cerny op het slechte nieuws. 'Het is heel jammer dat ik dit seizoen niet meer kan spelen en de ploeg niet meer kan helpen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik weet wat het is om met teleurstellingen om te gaan. Ik kom ook hier weer sterker uit.'

De linkspoot wordt door FC Twente tot het einde van het huidige seizoen gehuurd van FC Utrecht. Vooralsnog speelde hij tegen Ajax dus zijn laatste wedstrijd voor de club uit Enschede. Cerny wist in zeventien duels in totaal zes keer het net te vinden en zeven keer een doelpunt voor te bereiden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties