Ceferin haalt uit: 'Politiek idee dat geen enkele steun zal krijgen'

door Gino Haverkamp 6

Bron Record

Ceferin haalt uit: 'Politiek idee dat geen enkele steun zal krijgen'

door Gino Haverkamp 6

Bron Record

Laatst geüpdatet

UEFA-baas Aleksander Ceferin ziet een tweejaarlijks WK totaal niet zitten. De FIFA wil dit graag, maar de Sloveen is een fel tegenstander van het idee. In gesprek met Record legt hij uit waarom.

De FIFA wil graag om de twee jaar een WK voor landenteams organiseren, maar Ceferin ziet vooral problemen rondom het idee. 'Het is onmogelijk, een totaal irrationeel idee. Het volgende WK is in 2022 en die daarna in 2026. In 2028 hebben we een Europees kampioenschap dus als er een WK in 2028 komt, zullen de Europese landen er niet aan meedoen', legt hij uit. De voorzitter van de UEFA voorziet hetzelfde soort scenario bij Zuid-Amerikaanse teams die mee doen aan de Copa América.

Ook de KNVB is het niet eens met het plan. De Nederlandse voetbalbond wijst naar de kalender, die dan te vol zou zijn. Ook zou een WK minder speciaal voelen als deze frequenter georganiseerd wordt. Ceferin sluit zich daarbij aan. 'Kun je je voorstellen hoe het is voor spelers om elk jaar een toernooi van één maand te hebben? Ze krijgen steeds meer blessures, omdat de voetbalkalender al zo vol zit. Dit is een politiek idee, maar in de realiteit zal dit idee geen enkele steun krijgen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties