Buitenland: Kan Van de Beek AS Roma wel verslaan? | Ajax Showtime

Buitenland: Kan Van de Beek AS Roma wel verslaan?

door Finn Dekker 17

Buitenland: Kan Van de Beek AS Roma wel verslaan?

door Finn Dekker 17

Laatst geüpdatet

Een nieuwe midweek vol met beslissingen in het Europese voetbal is voorbij. Welke ploegen met oud-Ajacieden plaatsten zich voor de halve finales van de Champions League en de Europa League en wie werden er uitgeschakeld?

Donderdag 15 april 

Donny van de Beek stond al met één been in de halve finale van de Europa League. Zijn Manchester United won vorige week in Spanje met 0-2 van Granada CF. Donderdag stond de return in Manchester op het programma. Van de Beek viel vlak na rust in en won opnieuw met de Engelsen. Wederom werden de Spanjaarden met 2-0 verslagen en dus staat de oud-Ajacied in de halve finale, waarin AS Roma de tegenstander zal zijn.

Dinsdag 13 april

Voor het Chelsea van Hakim Ziyech was de halve finale van de Champions League vóór dinsdag al erg dichtbij. De Londenaren wonnen in Portugal al met 0-2 van FC Porto en konden het karwei in eigen huis afmaken. Oud-Ajacied Ziyech moest daarbij opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank, waarna hij het veld vijf minuten voor tijd alsnog betrad. Met Ziyech in het veld ging Chelsea met 0-1 onderuit, maar het was voldoende voor de volgende ronde van het miljardenbal.

Voor Mitchel Bakker en 'zijn' Paris Saint-Germain werd dat dinsdagavond wat moeilijker. Zij wonnen uit met 2-3 van Bayern München en moesten dat dinsdag verdedigen. Invaller Bakker en de zijnen verloren eveneens met 0-1, maar op basis van uitdoelpunten was dat ook voor hen genoeg.

Ook in Engeland werd dinsdagavond gevoetbald en wel in de Championship. Daar speelde Huddersfield Town tegen AFC Bournemouth. Bij Huddersfield Town lag een rentree van Carel Eiting in de lijn der verwachtingen, maar die kwam er niet. Hij was nog geen onderdeel van de wedstrijdselectie tijdens een 1-2 nederlaag en dus moet hij zijn comeback uitstellen tot ten minste zaterdag.

Denk jij dat Ajax na 10 minuten op voorsprong staat tegen AS Roma? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties