Buitenland: Invaller El Ghazi onderuit tegen het Chelsea van bankzitter Ziyech

door Jesse ter Haar 36

Bron AS

Buitenland: Invaller El Ghazi onderuit tegen het Chelsea van bankzitter Ziyech

door Jesse ter Haar 36

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ook tijdens de feestdagen wordt er gewoon volop gevoetbald in de buitenlandse competities. Volg hier de komende dagen alle verrichtingen van de oud-Ajacieden in het buitenland!

Zondag 26 december

Het is Tweede Kerstdag en dus is het tijd voor het traditionele Boxing Day-voetbal in de Engelse Premier League. De kerstspeelronde is door veel corona-uitbraken bij clubs deels in het water gevallen, zo miste de positief geteste Tim Krul bijvoorbeeld het treffen tussen Norwich City en Arsenal, maar toch gaan er een paar wedstrijden door.

Denk aan Tottenham Hotspur - Crystal Palace, oftewel het duel tussen Davinson Sánchez en Jaïro Riedewald. Zoals de laatste tijd zo vaak speelde Sánchez de gehele wedstrijd, terwijl Riedewald op de bank bleef. Het werd een probleemloze middag voor Sánchez, want hij won met 3-0. Het Aston Villa van Anwar El Ghazi en Bertrand Traoré speelde thuis tegen het Chelsea van Hakim Ziyech. El Ghazi en Ziyech begonnen op de bank bij hun ploegen, terwijl Traoré er niet eens bij was. Chelsea zou met 1-3 winnen, waarbij alleen El Ghazi een kwartier mocht meedoen.

Tot slot kwam het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman en Kjell Scherpen in actie tegen promovendus Brentford, maar eerstgenoemde was daarbij afwezig. Scherpen zat op de bank tijdens een 2-0 zege en kwam niet tot speelminuten. Kenny Tete speelde een divisie lager niet, omdat Fulham - Birmingham City werd geannuleerd.

Ook in België wordt er gevoetbald met kerst. Althans, niet voor Viktor Fischer, omdat het duel tussen KV Kortrijk en zijn club Royal Antwerp FC werd uitgesteld wegens corona. Noa Lang en Mats Rits (Club Brugge) en Carel Eiting (KRC Genk) kwamen wel in actie. Lang en Rits speelden eerder op de zondag al tegen stadsgenoot Cercle Brugge, wat uiteindelijk een voor Club Brugge dramatisch duel werd. De tegenstander won met 2-0 en Lang kreeg na het laatste fluitsignaal nog een rode kaart, nadat hij eerder geel kreeg wegens het hebben van aanmerkingen op de arbitrage. Eiting speelde later op de zondag tegen KV Oostende, maar viel pas in de 86ste minuut in tijdens een 0-4 overwinning. Wel slaagde hij erin binnen twee minuten een gele kaart te pakken.

Zaterdag 25 december

Op Eerste Kerstdag werd er in de Turkse Süper Lig gewoon gevoetbald. Het Galatasaray van Ryan Babel kwam namelijk in actie tegen Antalyaspor. De oud-Ajacied zat niet bij de wedstrijdselectie. Galatasaray won met 2-0 en staat momenteel achtste in de Turkse competitie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties