Buitenland: Botman wint Trophée des Champions van PSG

door NielsOpdam 15

De meeste Europese competities moeten nog beginnen, maar in enkele landen rolt de bal al. De oud-Ajacieden in het buitenland volg je dit weekend hier! Volg het hier en praat mee!

Zondag 1 augustus

In België speelden Noa Lang en Mats Rits met Club Brugge tegen Union Sint-Gillis. Beide oud-Ajacieden begonnen in de basisopstelling. Rits maakte de wedstrijd af, terwijl Lang na 86 minuten werd gewisseld. Vlak voor zijn wissel kwam Club Brugge op een 0-1 voorsprong en dat was ook de eindstand. Lang en Rits staan nu derde in de Belgische competitie met vier punten uit twee duels.

Sven Botman heeft zondagavond de Trophée des Champions, Franse supercup, gewonnen met Lille OSC. De oud-Ajacied speelde in de finale tegen Paris Saint-Germain. Botman begon in de basisopstelling en deed negentig minuten mee. Lille OSC won de supercup met 1-0, dankzij een doelpunt van Xeka.

Vrijdag 30 juli

Carel Eiting speelde geen rol van betekenis vrijdagavond bij KRC Genk. Vanaf de bank zag hij hoe zijn ploeggenoten met 3-4 onderuit gingen tegen KV Oostende. De oud-Ajacied werd door trainer John van den Brom de gehele wedstrijd op de bank gehouden.

Ook Quincy Promes kwam vrijdagavond niet in actie bij zijn club. Spartak Moskou won weliswaar met 0-1 van Krylya Sovetov Samara, maar Promes moest de wedstrijd thuis aanschouwen. Hij kampte namelijk met spierklachten.

In Oekraïne won Shakhtar Donetsk met 0-3 bij FK Lviv. Oud-Ajacied Lassina Traoré was goed voor de openingstreffer in deze wedstrijd. De spits staat zodoende alweer op twee competitietreffers.