Brobbey krijgt excuses van RB Leipzig-trainer na pijnlijke wissel

door Thijs Zwagerman 27

Bron Leipziger Volkszeitung

Brobbey krijgt excuses van RB Leipzig-trainer na pijnlijke wissel

door Thijs Zwagerman 27

Bron Leipziger Volkszeitung

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey heeft de excuses aangeboden gekregen van zijn trainer Jesse March. De oefenmeester van RB Leipzig besloot Brobbey afgelopen zondag tegen Bayer Leverkusen twee minuten voor de rust naar de kant te halen en daar heeft March achteraf spijt van.

De trainer van RB Leipzig staat nog wel achter de beslissing om Brobbey te wisselen, maar erkent dat de timing van de wissel ongelukkig was. ‘We hadden in ieder geval tot de rust kunnen wachten. Ik heb het er meerdere keren over gehad met Brian en ik heb me verontschuldigd voor de timing’, stelt March in gesprek met Leipziger Volkszeitung.

De Amerikaanse hoofdtrainer van RB Leipzig zat tegen Bayer Leverkusen niet op de bank vanwege een coronabesmetting en moest zodoende vanuit huis de instructies voor het wisselen van Brobbey doorgeven aan zijn assistent-trainer. Volgens March heeft dat meegespeeld in de ongelukkige timing van de wissel van Brobbey. ‘Het is lastig om alles van afstand te managen. Je zit namelijk met een verschil tussen de wedstrijd en de tv-beelden.’

'Brian was zeer moe'

In een eerder stadium legde assistent-trainer Achim Beierlorzer al voetbalinhoudelijk uit waarom Brobbey bij zijn basisdebuut in de Bundesliga nog voor de rust werd gewisseld. ‘Brian was zeer moe. Leverkusen bouwde op met drie man en Brian was gewoon niet in staat om die gaten te dichten en zo te spelen dat we druk konden zetten’, aldus de uitleg van Beierlorzer. RB Leipzig verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-3.

Zet in bij Bet365 en krijg 100 euro als welkomstcadeau!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties