Brobbey klaar voor rentree bij Jong Oranje: 'Zie wel hoe lang ik kan spelen'

door Thijs Zwagerman 7

Bron ESPN

Brobbey klaar voor rentree bij Jong Oranje: 'Zie wel hoe lang ik kan spelen'

door Thijs Zwagerman 7

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is klaar voor zijn rentree. De spits van RB Leipzig is hersteld van de spierblessure die hem enkele weken aan de kant hield en hoopt bij Jong Oranje zijn eerste minuten na dit blessureleed te gaan maken.

Voor zijn club RB Leipzig behoorde Brobbey afgelopen weekend tegen Borussia Dortmund voor het eerst sinds zijn blessure weer tot de wedstrijdselectie, maar minuten maakte de jonge aanvaller niet. Zodoende kan hij bij Jong Oranje zijn rentree gaan maken.

Naar eigen zeggen is Brobbey daar klaar voor, zo vertelt hij aan ESPN. ‘Op de trainingen gaat het wel oké. Ik kan het wel bijhouden, dat is het probleem niet. Het gaat prima. Vandaag heb ik goed getraind en veel goaltjes gemaakt.’

Hoe fit is Brobbey?

Door zijn gebrek aan wedstrijdritme weet Brobbey niet of hij direct negentig minuten kan spelen. ‘Als de trainer me opstelt, dan zie ik wel hoe lang ik kan spelen’, aldus de sterke spits. Jong Oranje neemt het vrijdag op tegen Bulgarije, waarna maandag een ontmoeting met Gibraltar wacht. Bij Jong Oranje treft Brobbey met Kenneth Taylor een voormalig Ajax-ploeggenoot. Ook Jay Gorter behoort tot de selectie van Jong Oranje.

Weet het Griekenland van bondscoach John van 't Schip te stunten tegen Spanje? Zet in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties