Bosz geïrriteerd na nieuwe nederlaag: 'Bang? Nee, ben jij dat wel?'

door Bart Veenstra 76

Bron Algemeen Dagblad

Bosz geïrriteerd na nieuwe nederlaag: 'Bang? Nee, ben jij dat wel?'

door Bart Veenstra 76

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Peter Bosz staat onder druk nu hij vier keer op rij heeft verloren met Olympique Lyon. De Franse topclub ging zondagavond met 1-0 onderuit bij RC Lens en na afloop werd de voormalig trainer van Ajax gevraagd naar zijn toekomst. Daar reageerde Bosz vervolgens geïrriteerd op.

Tijdens de persconferentie na afloop van de verloren wedstrijd tegen RC Lens kreeg Bosz de vraag of hij bang is dat zijn functie in gevaar is. 'Nee. Ben jij daar dan wel bang voor?', reageerde Bosz tegenover een Franse journalist, geciteerd door onder meer het Algemeen Dagblad.

Dat de zorgen van Bosz toenemen bij Olympique Lyon - dat inmiddels is afgezakt naar de zevende plaats - is duidelijk. 'Ik ben boos en bezorgd, omdat we vier wedstrijden op rij hebben verloren. Maar we hebben er vertrouwen in dat we dit kunnen omdraaien.'

Bosz begon het seizoen nog goed met Olympique Lyon, waar ook oud-Ajacied Nicolás Tagliafico actief is. Uit de eerste vijf wedstrijden werden dertien punten gepakt. Daarna werd er verloren van FC Lorient, AS Monaco, Paris Saint-Germain en nu dus ook RC Lens.

'Druk is er altijd bij een grote club als Lyon'

'Lens zette veel druk, maar we hadden daar beter mee moeten omgaan. We weten dat we beter kunnen. Ik wil niet naar excuses zoeken, maar we moeten niet vergeten dat we ook veel spelers misten', geeft Bosz een verklaring voor de nederlaag. Vrijdag wacht het thuisduel met Toulouse. 'Of die wedstrijd bepalend is voor mijn toekomst? Alle wedstrijden zijn belangrijk. Druk is er altijd, zeker bij een grote club als Lyon. We kunnen niet blijven verliezen, vier nederlagen op rij is te veel.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.