Bosz en Olympique Lyon uit de Coupe de France gezet wegens supportersrellen

door Jesse ter Haar 15

Bron NOS

Bosz en Olympique Lyon uit de Coupe de France gezet wegens supportersrellen

door Jesse ter Haar 15

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Peter Bosz is met Olympique Lyon uit de Coupe de France gezet, zo schrijft onder meer de NOS. De sanctie werd getroffen door de Franse bond na ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Paris FC, waarbij fans voor grote onrust zorgden.

De eerste helft van het duel werd nog afgewerkt, maar bij een 1-1 stand werd de wedstrijd in de rust gestaakt. De supporters staken vuurwerk af en tot overmaat van ramp gingen beide supportersgroepen met elkaar op de vuist. Bovendien kwam de aanhang het veld op, waarna de spelers naar binnen vluchtten.

De uitsluiting in het bekertoernooi - en daarmee ook een kans op kwalificatie voor Europees voetbal - is voor Bosz en de zijnen niet de enige straf. Ook mag de club dit seizoen geen uitsupporters meenemen en krijgt het een boete van 52.000 euro.

De Franse voetbalbond acteert streng tegen de onrust tijdens de ontmoeting, maar reageert ook op een ontwikkeling in het Franse voetbal. Er is de laatste maanden al vaker sprake geweest van supportersgeweld in Frankrijk, maar het is voor het eerst dat er teams zó zwaar gestraft worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties