‘Berghuis ontvangt geen bonus bij Conference League-kwalificatie Feyenoord’

door Thijs Zwagerman 47

Bron Algemeen Dagblad

‘Berghuis ontvangt geen bonus bij Conference League-kwalificatie Feyenoord’

door Thijs Zwagerman 47

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis kan geen bonus tegemoet te zien van zijn oude club Feyenoord als de Rotterdammers zich donderdagavond ten koste van IF Elfsborg definitief plaatsen voor de Conference League. Normaliter krijgen spelers een bonus bij het behalen van Europees voetbal, maar voor Berghuis gaat dit niet op als Feyenoord zich donderdag kwalificeert, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Berghuis had afgelopen seizoen met achttien goals en veertien assists in de Eredivisie een groot aandeel in de kwalificatie van Feyenoord voor de play-offs om Europees voetbal. In de nacompetitie scoorde Berghuis nog een keer en gaf hij tevens een assist. Mede daardoor wist Feyenoord de nationale play-offs om Europees voetbal te winnen, waardoor de Rotterdammers deze zomer begonnen aan de kwalificatie voor de Conference League.

Onder de nieuwe trainer Arne Slot voetbalde Feyenoord zich vervolgens overtuigend door alle voorrondes heen en won het vorige week in het heenduel met IF Elfsborg met maar liefst 5-0 van de Zweedse club. Plaatsing voor de Conference League kan Feyenoord zodoende nauwelijks nog ontgaan, maar als de kwalificatie donderdagavond definitief een feit is zal Berghuis geen bonus ontvangen. Ook trainer Dick Advocaat, de technische staf van afgelopen seizoen en oud-speler Eric Botteghin zullen ondanks hun aandeel in het winnen van de play-offs en het daarmee veiligstellen van de kwalificatie voor de Conference League geen bonus ontvangen.

Met name voor Advocaat is dit een hard gelag. De huidige bondscoach van Irak liet enkele weken geleden in gesprek met Voetbal International weten dat hij vond dat hij recht had op een bonus voor het bereiken van Europees voetbal, maar komt nu dus bedrogen uit de strijd. Hoe Berghuis in deze kwestie staat is onbekend. De aanvaller maakte na het winnen van de play-offs en het EK met Oranje de gevoelige overstap naar Ajax, waar hij in de alle competitieduels tot dusver basisspeler was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties