[Update] SL Benfica en trainer Jesus definitief uit elkaar

door Terrence Riepma 56

Bron SL Benfica

[Update] SL Benfica en trainer Jesus definitief uit elkaar

door Terrence Riepma 56

Bron SL Benfica

Laatst geüpdatet

SL Benfica staat op het punt om Jorge Jesus te ontslaan, zo meldt onder meer A Bola. De trainer zou volgens het Portugese medium al niet meer de training leiden van de topclub uit Lissabon, die het in de achtste finales van de Champions League opneemt tegen Ajax.

De training die om 11.00 uur Nederlandse tijd stond ingepland, zou zijn uitgesteld naar de middag om het ontslag van Jesus af te handelen. De trainer staat namelijk een overleg te wachten met voorzitter Rui Costa, die de Portugees naar alle schijn op straat zal zetten.

Het nieuws komt nadat Jesus een conflict kreeg met Benfica-aanvoerder Pizzi. Aanleiding daarvoor was de 3-0 nederlaag op bezoek bij concurrent FC Porto, waarna Pizzi en Jesus een aanvaring met elkaar zouden hebben gehad. Die aanvaring zou op zijn beurt weer in het verkeerde keelgat zijn geschoten van de rest van de selectie. De spelersgroep zou in Jesus de boosdoener zien van het conflict.

Ajax tegen Benfica in Champions League

Ajax en Benfica treffen elkaar in de achtste finales van de Champions League. Als eerste vindt de uitwedstrijd voor de Amsterdammers plaats op 23 februari, waarna de return op 15 maart wordt gehouden in de Johan Cruijff ArenA. Jesus zal er dan hoogstwaarschijnlijk niet meer bij zijn namens Benfica.

Update - 15.25 uur (28 december) - SL Benfica en trainer Jesus definitief uit elkaar

SL Benfica heeft Jorge Jesus ontslagen, zo wordt bekendgemaakt via een persbericht. De positie van de trainer bleek onhoudbaar te zijn nadat hij een aanvaring kreeg met aanvoerder Pizzi. Reden voor het conflict zou de 3-0 nederlaag zijn op bezoek bij FC Porto. De spelersgroep zou de kant hebben gekozen van Pizzi, waarna het duidelijk werd voor Jesus dat hij en Benfica, de club waarmee de Portugees in het verleden nog zeer succesvol was, uit elkaar moesten gaan.

Ajax en Benfica nemen het tegen elkaar op tijdens de achtste finales van de Champions League in februari en maart volgend jaar. Het is nog niet bekend wie de opvolger van Jesus wordt, maar daar zal spoedig een besluit over worden genomen door de clubleiding van Benfica.

Bookmaker: Manchester City lichte favoriet voor CL-eindzege, Ajax staat zevende

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties